Haberler

Bizden haberler, etkinlik duyuruları ve faydalı bilgilerin yer aldığı yazılar

Ofisinizde Size Mutluluk Verecek Bitkiler Yetiştirmek İster misiniz?

Her gün içerisinde bulunduğumuz, hatta bazı zamanlarda evimizden daha fazla vakit geçirdiğimiz ofis ortamlarının ne kadar önemli olduğunu elbette biliyoruz. Ofis atmosferi, ruh halimizden, yaptığımız işe kadar birçok faktörü etkiliyor. Ofiste çiçek yetiştirerek, masa çiçekleri ile gün içerisinde karşılıklı analizler yapıp, iş e-postaları hazırlamak ve onların saksıda büyümesini izlemek sizi daha iyi hissettirmez miydi? Kendi çalıştığınız alanın arka planında kalan tüm o klavye tıkırtıları ve fısıltılar, stres seviyenizi artırıyor. Ancak ofiste çiçek yetiştirerek, bu ofis çiçeklerinin sesi absorbe etmesini ve daha sessiz bir atmosfer yaratmasını sağlayabilirsiniz.

Her gün içerisinde bulunduğumuz, hatta bazı zamanlarda evimizden daha fazla vakit geçirdiğimiz ofis ortamlarının ne kadar önemli olduğunu elbette biliyoruz. Ofis atmosferi, ruh halimizden, yaptığımız işe kadar birçok faktörü etkiliyor.

Ofiste çiçek yetiştirerek, masa çiçekleri ile gün içerisinde karşılıklı analizler yapıp, iş e-postaları hazırlamak ve onların saksıda büyümesini izlemek sizi daha iyi hissettirmez miydi?

Kendi çalıştığınız alanın arka planında kalan tüm o klavye tıkırtıları ve fısıltılar, stres seviyenizi artırıyor. Ancak ofiste çiçek yetiştirerek, bu ofis çiçeklerinin sesi absorbe etmesini ve daha sessiz bir atmosfer yaratmasını sağlayabilirsiniz.

Ofis masanızda bulunan bitkiler size enerji veriyor, ofis alanlarının belirli noktalarına yerleştirdiğiniz bitkiler ise (mesela iki hücre arasına) doğal ses bariyerleri oluşturarak, rahatsız edici ses seviyelerini azaltıyor. Bu yüzden masanızda ofis çiçekleri için küçük bile olsa bir alan açmanızı tavsiye ederiz.

Araştırmalara göre, ofis çiçeklerinin yoğunluğu havada bulunan bakterilerin miktarını azaltarak çalışma ortamımızın sağlık oranını yükseltiyor. Yeterli sayıda ofis çiçeği bulunmayan çalışanların, diğerlerine göre daha fazla mazeret izni kullandığını ve alerjik sorunları olduğunu biliyor muydunuz?

Ofis çiçekleri, klima ünitelerindeki iş yükünü azaltıyor ve enerji tasarrufu etmenizi sağlıyor. Bu nedenle, çevre bilincine sahip ofisler; ofis alanlarında bulunan hava kirliliğini ve aynı zamanda enerji tasarrufu sağlamanın yolunu, ofis çiçeklerinin sayısını artırmada buluyor.

Ofisinize ferahlık hissi getirecek 7 ofis çiçeği için hazır olun! Aşağıdaki ofis çiçekleri ve isimleri ile daha taze bir ofis hayatına sahip olabilirsiniz.

 

1. Barış Zambağı (Barış Çiçeği, Yelken Çiçeği)

Barış zambakları, ofis bitkileri arasında en çok tercih edilen çiçek türlerinden biridir. Işık koşullarının yeterli olmadığı ve kuru ofis havasına karşı oldukça dirençli barış zambakları ile ofisinizin havasını doğal bir şekilde temizleyebilirsiniz. Gelişim süreci biraz uzun sürse de, ofis atmosferine sağladığı pozitif etki itibariyle mutlaka gelişmesi için beklemeye değer bir ofis çiçeğidir.


2. Kalp Yapraklı Devetabanı

Ofis çiçekleri arasında yetiştirilmesi kolay olan bir diğer bitki ise kalp yapraklı devetabanıdır. Havadaki oksijen seviyesini artırır ve daha iyi bir çalışma ortamında çalışmanızı sağlar. Yalnız dikkat edin, yapraklarının zehirli olduğu ile bilinir. Hem oksijen üretiyor, hem de zehirli… Enteresan olduğu kadar insan ruh haline iyi gelen bir ofis çiçeği olarak bilinir.

Sık sık kesildiğinde küçük kalan kalp yapraklı devetabanını, asma saksı içerisinde büyüterek geniş ofis alanlarında kullanabilirsiniz.

Ofis saksı çiçekleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir.

3. Devetabanı

Devetabanı, kalp yapraklı devetabanının daha farklı bir türü olarak bilinmesiyle ofis çiçekleri çeşitleri arasında yer alır. Kalp yapraklı devetabanı ile aynı etkileri bulunur.

4. Kaktüs

Ofis çiçekleri arasında masalarda en çok yer alan ve yetiştirmesi en kolay bitkilerden biri de kaktüstür.  Ofis masa çiçekleri arasında yer alan kaktüsler, radyasyon emilimi yapma özelliği ile bilinir ve yoğun bilgisayar ortamının sağlığınıza olan negatif etkisini azaltabilirsiniz. Güneş ışığına yakın alanlarda, çok fazla sulama işlemi yapmadan neredeyse bir ömür kaktüs besleyebilirsiniz.

 

5. Bambu

Bir başka ofis çiçeği ise bambu. Güneş ışığına yakın tuttuğunuz ve klima gibi soğutucu ya da ısıtıcı cihazlardan uzak tuttuğunuz sürece, bambular bulunduğunuz atmosferdeki kirli havayı emerek daha iyi nefes almanızı ve daha pozitif hissetmenizi sağlayacak.

6. Areka Bitkisi

Kuru ve havasız bir ofis ortamınız varsa, areka bitkisi sizin için ideal ofis çiçekleri arasında demektir. Doğal solunumu ile havadaki toksinleri yok eder ve ofis atmosferine doğal bir nem kazandırır.

Bazı şirketlerin elektrikli hava nemlendirme cihazları yerine, ofislerini areka bitkileri ile süslediğini biliyor muydunuz? Ofis süs bitkileri arasında toksin yok edici olarak bilinirler!

7. Ficus Bitkisi (Ficus Benjamin)

Ficus bitkisi, en popüler ofis çiçekleri arasında yer alır. Çalışma ortamında bulunan stres yoğunluğunu düşürmesi ile bilinir. Ficus bitkileri, stresin bir uyarı işareti olarak yapraklarını kaybetmeye başlar ve böyle durumlardan sonra mutlaka bakım yapılması gerekir.

 

Tüm farklılıklarına rağmen, bitkiler ve onların verdiği enerji, yıllar boyunca, şirketler tarafından enerji kullanımının azalması ve ofis sağlığının artırılması için önemli bir konu olmuştur.

Bu yüzden yapay ofis çiçekleri yerine, her zaman canlı ve büyütebileceğiniz bir ofis çiçeğine sahip olmayı (ve tabi onları soldurmadan, öldürmeden yaşatmayı) mutlaka denemelisiniz.

Ofisinizde Size Mutluluk Verecek Bitkiler Yetiştirmek İster misiniz?